Wat is dat?

Rots en Water; Wat is dat?

Het Rots en Water programma richt zich op bewustwording van eigen kracht, het uitbreiden van keuzemogelijkheden en het vermogen om met andere mensen samen te spelen, samen te werken en samen te leven in een snel veranderende, multiculturele samenleving. Dit alles door de vele spellen te koppelen aan reflectie momenten.

Rots en Water is voornamelijk veel doen! Lekker bezig zijn en ervaren wat je voelt, leuk of juist niet leuk vindt. Spellen, en actieve oefeningen helpen hierbij. Uiteraard is er ook ruimte voor een gesprek maar een gesprek komt makkelijker op gang wanneer je eerst beweegt. Belangrijk bij Rots en Water is het ontdekken van je eigen grenzen en het aangeven van je grenzen. Rots en Water kan soms best spannend zijn maar we zorgen altijd dat het veilig blijft!

Tijdens de Rots & Water training wordt er gewerkt aan verschillende thema’s.
Voorbeelden van thema’s zijn:
* Steviger in je schoenen staan tegen bijvoorbeeld groepsdruk en pesten
* Je grenzen aanvoelen en aangeven bij jezelf en de ander
* Omgaan met uitdagend gedrag
* Kiezen, wat vind ik belangrijk, wat wil ik nou echt.
* Jezelf verdedigen
* Jezelf ontspannen
* Lichaamstaal
* Zelfvertrouwen
* Ontdekken van de eigen kwaliteiten
* Seksualiteit

De thema’s worden besproken op het niveau van de betreffende groep. Een aantal thema’s zullen in bepaalde groepen niet of nauwelijks besproken worden. Hierbij wordt altijd gekeken naar wat de groep vraagt en of het passende stof is.

Voor wie is Rots en Water?
Rots en Water is voor kinderen, tieners, jongeren, ouders, professionals, jong en oud, jongens en meisjes, individuele personen en groepen. Kortom iedereen kan meedoen met een Rots en Water training. Wat je uit de training wilt halen is aan jou. Leren voor jezelf op te komen of juist je rust bewaren in moeilijke situaties. Het is allemaal mogelijk.

Rots en Water is een wetenschappelijk bewezen programma.

Meer informatie? Kijk dan verder op deze site of kijk ook eens op www.rotsenwater.nl of neem contact op met Claire Westrup.