Voor het voortgezet onderwijs

Op deze pagina vindt u een overzicht van wat wij kunnen zoal kunnen leveren voor klassen in het basisonderwijs. Wilt u hier graag meer informatie over ontvangen neem gerust contact op via info@helderjeugdwerk.nl of via het contactformulier.

In het kort kunnen wij leveren:
– Een intake gesprek met de mentor, de zorgcoördinator/vertrouwenspersoon en/of de directeur.
– Een ouderavond
– Een huiswerkmapje voor de leerlingen met daarin (korte) huiswerkopgaven.
– 12 lessen , iedere les duurt 1.5-2 uur.
*  De eerste 3 lessen zijn opgebouwd in, les 1; een kennismaking, les 2; Rots(kracht), les 3; Water(kracht).
In de volgende lessen zullen thema’s als: groepsdruk, pesten, zelfverdediging, Rots en Water in het persoonlijk contact en grenzen aanvoelen en aangeven centraal staan. Uiteraard worden deze lessen afgestemd op de hulpvraag die bij de klas gesteld is. De leerlingen zullen na les 9 dieper ingaan op de stof met betrekking tot zelfverdediging, zelfvertrouwen en zelfbeheersing. De zelfverdedigingtechnieken zullen uitgewerkt worden naar een vorm van sparren. Hierbij leren de leerlingen doelen stellen. Bijvoorbeeld: ‘ik wil rust bewaren in moeilijke situaties’ of ‘ik wil voor mijzelf op leren komen in moeilijke situaties’. Door de leerlingen in een moeilijke maar ook leuke situatie te plaatsen zullen zij hun reactie ervaren en leren dat zij in staat zijn om hun doel te bereiken. De trainer begeleidt ze hier zeer intensief in.
* Tijdens les 12 wordt er door elke leerling als afronding een plankje doorgeslagen. Ook ontvangen zij bij voldoende inzet een certificaat.

* De lessen kunnen gekoppeld worden aan een groot aantal kerndoelen die gesteld zijn voor het voortgezet onderwijs.
– Meerdere evaluatie momenten met bijbehorende documenten
* Elke week een korte notitie van hetgeen er in de les opgevallen en besproken is door de trainer. Deze notitie kan en mag ten alle tijden ingezien worden door de groepsleerkracht maar is voornamelijk bedoeld als geheugensteuntje en wekelijkse evaluatie voor de trainer.
* Één tussenevaluatie met de groepsleerkracht en/of internbegeleider inclusief schriftelijke terugkoppeling.
* Één eindevaluatie met de groepsleerkracht, de internbegeleider en/of de directeur inclusief schriftelijke terugkoppeling.
– Alle materialen die nodig zijn om het Rots en Water programma van start tot afronding te laten slagen. 

Vraag voor de kosten een geheel vrijblijvende offerte aan. We gaan voor het opstellen van de offerte wel graag eerst met u in gesprek. Zo kunnen we daadwerkelijk inspelen op de vraag die u stelt bij ons aanbod.

Het hierboven genoemde pakket is aan te passen naar uw wensen. Een voorbeeld: Helder jeugdwerk kan voor de verschillende documenten in het huiswerkmapje zorgen inclusief het drukwerk. U kunt er echter ook voor kiezen de documenten zelf uit te printen na aanleveren vanuit Helder jeugdwerk. Hierdoor kunt u drukkosten besparen. Zo kunt u er ook voor kiezen de plankjes die de leerlingen als bekroning van hun harde werken aan het eind van de training door gaan slaan, zelf of door Helder jeugdwerk te (laten) verzorgen. Door deze manier van werken kunt u het pakket in overleg zelf samenstellen en passend maken bij de mogelijkheden die u heeft en de wensen die u stelt.