Hoe overleef ik mijn kind(eren)?!

Kan je, je kinderen af en toe wel achter het behang plakken? Halen ze je het bloed onder je nagels vandaan? En snappen je kinderen niet dat je soms nee zegt in hun belang? Deze cursus biedt je handvaten hoe om te gaan met jouw kinderen.

Hoe zorg je nou dat jouw kinderen je beter begrijpen? Hoe maak je zonder ruzie duidelijk wat je bedoelt? Hoe bereik je dat ze nu eindelijk eens hun kamer opruimen? Hoe zeg ik nee tegen het gedrag van mijn zoon en/of dochter?

Het wordt in deze training allemaal behandeld en besproken. Gaan we alleen praten? Nee, zeker niet! We zullen actieve oefeningen doen om zo te zien hoe er op elkaar gereageerd wordt en wat het effect hier van is. Ook is er ruimschoots de mogelijkheid om ervaringen en situaties in te brengen. Door middel van rollenspellen zullen we zoeken naar verschillende oplossingen. Elke situatie en elk kind kan immers een andere aanpak nodig hebben.

De training bevat 4 lessen van 1 uur. Tijdens de laatste les zijn de kinderen ook welkom om zo het geleerde te bespreken en een nieuwe start in te kunnen luiden.

Meer informatie? Neem gerust contact op met Helder Jeugdwerk!