Met plezier naar de brugklas

We weten allemaal dat nieuwe dingen meestal spannend of eng zijn. De overgang van de basisschool naar de middelbare school is hier een voorbeeld van. Hoe werkt dat nou zo’n rooster? Krijg ik elke les een andere juf of meester? Maar vooral; hoe moet ik mij gedragen? Vinden ze mij wel aardig? En hoor ik er wel bij? zijn vragen die snel naar boven komen. Voor veel kinderen is dit een aanleiding om als een berg tegen het brugklasjaar op te zien. Ze zullen hun best doen om er bij te horen en vergeten daarbij hun eigen keuzes te maken (wat toch al zo moeilijk is!). Hierdoor hebben zij in feite een valse start waardoor de kans groot is dat zij alle jaren op de middelbare school als niet leuk zullen ervaren.

Met plezier naar de brugklas is een training die hierop naadloos aansluit. We zullen de vragen die uw zoon of dochter heeft bespreken maar ook gaan we actief aan de slag met hun houding.

De training bevat 4 lessen van 1 uur. Dit zijn er 3 voor de zomervakantie en 1 na de zomervakantie wanneer de deelnemers daadwerkelijk in de brugklas zitten. Tijdens de training zal er ook geprobeerd worden om een middelbare scholier te laten vertellen over zijn/haar ervaring. De training wordt met een certificaat afgesloten.

Er zijn minimaal 6 deelnemers nodig om de training te starten en er is plek voor maximaal 20 deelnemers.

Je zult zien, met de juiste voorbereiding kan de middelbare schooltijd erg leuk worden!

Meer informatie? Neem gerust contact op!