Individuele begeleiding

Extra persoonlijke aandacht en een volledig afgestemd programma is mogelijk tijdens individuele begeleiding. De deelnemer bepaald wat hij/zij wil leren en Claire stemt hier het programma op af.  Er zullen dan ook invloeden vanuit het Rots en Water programma, Bootcamp 2.0, het jeugdwerk en andere door Claire opgedane ervaringen verwerkt worden in deze begeleiding. Soms actief, soms creatief, met een (leer)spel, binnenshuis en buiten de deur. Alles wordt ingezet om de deelnemer zo goed mogelijk te begeleiden en te helpen groeien.

Als aanvulling kan er gekozen worden om te werken met (t)huiswerk. Dit is een map waarin per begeleidingsmoment kort wordt samengevat wat er besproken is. Ook zijn er in deze map verschillende opdrachten terug te vinden waarmee de deelnemer aan de slag gaat in de tijd tussen de begeleidingsmomenten. Deze opdrachten gaan over het toepassen van het geleerde in het dagelijkse leven en zullen mogelijk extra inzicht geven over de behandelde onderwerpen.

De begeleiding kan overal uitgevoerd worden. In de praktijk betekent dit vaak dat Claire aan huis komt en er per begeleidingsmoment bekeken word waar de begeleiding plaatsvindt (in de woonkamer, het speeltuintje om de hoek, de supermarkt etc.).

De duur van de begeleiding kan erg variëren. Soms zijn 4 contact momenten voldoende en soms wordt er gekozen om een heel jaar met elkaar samen te werken. Voor sommige deelnemers is het prettig om elke week samen te werken en anderen vinden het juist fijner om elkaar 1x in de maand te zien. Dit is dan ook erg persoonlijk en zal tijdens een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek besproken worden.

Nieuwsgierig geworden naar wat Helder jeugdwerk voor jou/jullie kan betekenen? Neem dan (geheel vrijblijvend) contact op met Claire.