Manpower euh nee!!! GirlPower!!!

Even een kleine waarschuwing voordat je dit stuk gaat lezen. De meeste mannen zullen dit waarschijnlijk lezen als een geëmancipeerd en feministisch stuk. Voor die mannen… lees dit stuk niet maar laat het vooral je vrouw lezen ;-). Voor de vrouwen en meisjes die vinden dat het leven hen overkomt, zich niet sterk en mooi mogen of durven te voelen… lees dit stuk en pak jouw kans. Je bent het namelijk dubbel en dwars waard!!

De afgelopen weken ben ik steeds weer positief geconfronteerd met Girlpower. Soms heel bewust, soms minder bewust. Soms door een training die ik heb mogen volgen, soms door een training die ik heb mogen geven. Voor mij komt het echter allemaal op hetzelfde neer. Iedere vrouw is het waard om voor te vechten. Iedere vrouw heeft de kracht in zich om haar leven zo te buigen dat het bij haar past. Soms duurt het een tijdje maar geloof er in, je krijgt uiteindelijk wat je geeft! En wij vrouwen hebben een hele hoop om te geven. 😉 Daarom speciaal voor jullie mijn definitie van Girl Power.

 

[title title=”GIRL POWER” style=”3″]

GELOOF!
Geloof in jezelf. Geloof in God, Allah, Boeddha. Voor mij maakt het niet uit wat je gelooft maar geloof!!! Geloof er in dat je, je eigen leven vorm kan geven en dat je kan bereiken wat je wil!

IN ACTIE!
Het is wetenschappelijk bewezen dat je negatieve emoties, gedachten en gevoelens makkelijker loslaat als je in actie komt. Ga (hard)lopen, speel met de kinderen mee, pimp die oude plantenbak, bak een taart. Kortom ga iets doen!
Om je te overtuigen > probeer maar eens verdrietig te huppelen. Grote acteurs kunnen het wellicht maar voor de meeste mensen is het toch erg moeilijk!

RESPECT!
Heb respect voor alles en iedereen om je heen. Ja, ja. Niet dus! Wees maar eens egoïstisch! Heb eerst respect voor jezelf. JOUW normen, JOUW waarden, JOUW grenzen, JOUW opvattingen, JOUW gevoelens, JOUW lichaam. Het mag er zijn. Het zit in ons systeem om altijd maar rekening te houden met anderen, mee te gaan met de grote massa. Zeker vrouwen zijn daar goed in. Pas als je jezelf behandeld met respect kan je aangeven hoe de ander jou met respect kan behandelen. Jij eerst dus! Dan pas de ander.

LOYAAL
Eerlijk, oprecht, toegewijd, trouw. Het zijn woorden die passen bij de definitie van het woord “loyaal”. Het zijn eigenschappen en kwaliteiten die veel vrouwen al bezitten. We zetten ze vaak in maar je voelt het misschien al wel aankomen… voor een ander! Als je nou deze eigenschappen inzet ten opzichte van jezelf, wat zou er dan gebeuren? Wees maar eens eerlijk tegenover jezelf! Misschien confronterend maar het zal zeker verhelderend werken. Wees maar eens trouw aan jouw idealen. Kies er voor om loyaal aan jezelf te zijn!

PLEZIER
Maak zo veel mogelijk plezier. Doe naast de vervelende-maar-ze-horen-er-toch-echt-bij-dingen zoveel mogelijk leuke dingen. Plezier kan in hele kleine dingen zitten; de stilte, een goed boek, kinderen die spelen, een zonnetje op je gezicht, vogeltjes die kwetteren, even fijn bijkletsen met een vriend(in). Zoek het plezier op want het zal je energie geven.

OPPEPPEN
Iedereen heeft wel eens een baaldag. Zorg dat je weet hoe je jezelf op kunt peppen en weer kunt zorgen dat je weer die sterke positieve vrouw wordt die altijd in je zit! Zo zorg je dat het bij een baaldag blijft en geen baalweek wordt. Natuurlijk is het toegestaan om chocola, koekjes, ijs of een andere guilty pleasure in te zetten om jezelf op te peppen. Natuurlijk wel met mate.

WILLEN
Weet en ontdek wat jij wil en ga er dan helemaal voor! Iets willen betekent dat je er een drijfveer voor hebt en dat het makkelijk is om het vol te houden.

EIGEN KEUZE
Weet dat je altijd een keuze kunt maken. Soms lijkt het alsof een situatie je overkomt (en vaak is dat ook zo!). Je kan er niets aan doen, komt er niet uit en bent wellicht van anderen afhankelijk. Toch kan je een keuze maken. De keuze om te accepteren dat het nu even niet anders is. Probeer maar eens. Het geeft rust want knokken kan je tegen sommige situaties niet. Het is te vroeg, het ligt buiten jouw macht of… nou ja er kunnen zoveel redenen zijn. Blijf ook als je accepteert dat het niet anders kan het beste van de situatie maken!

REALISTISCH
We zijn er goed in om onszelf doelen te stellen die eigenlijk onmogelijk zijn. Je kunt niet stoppen met roken zonder dat je een keer verlangt naar een sigaret. Je kunt niet afvallen zonder af en toe ook te snoepen. Je leert door te vallen en weer op te staan. Zorg dus dat je realistisch blijft in wat je wilt bereiken. Alles kan maar op welke termijn en in welke vorm? Een kleine stap is ook een stap! Vier je overwinningen hoe klein ze ook zijn!

Zorg dat je een echte power vrouw wordt! We hebben het allemaal in ons. Heb het lef jezelf aan te pakken en wees niet bang voor wat tegenslag. We worden er alleen maar sterker van! Kleine stapjes vooruit is ook vooruitgang!

[title title=”Voetnoot” style=”2″]

Binnenkort wil Helder jeugdwerk starten met een Rots en Water training van 8 weken speciaal voor vrouwen. Nieuwsgierig? Kijk dan eens verder op de site onder het kopje Rots & Water of neem contact op via het contact formulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *