De zomer is voorbij…

De zomer is voorbij gevlogen. Inmiddels heeft iedereen het normale ritme weer terug gevonden en ook ik moet er aan geloven. Gelijk vol aan de bak. Stiekem vind ik dat helemaal niet erg. Ik geniet er zelfs van, mijn “ding” doen. Toch kijk ik af en toe met heimwee terug naar de zomer want was het weer een fijne periode.

Het begon goed met een zomerkamp van de scouting met jongens en meiden tussen de 15 en 18 jaar. Het motto van Scouting Nederland is “laat je uitdagen” dat is bij ons zeker gelukt! Na een fikse hagelbui stortte 1 van de tenten in. Al mijn kleding, slaapspullen en andere spullen waren drijfnat. Gelukkig was ik de enige die in die tent sliep en waren wij niet aanwezig op het kampterrein tijdens de bui. Waarschijnlijk hadden wij geschuild in deze tent als we wel aanwezig waren geweest. Het had veel erger af kunnen lopen. Gelukkig mocht het niet zo zijn. En na een dagje zwembad (wat zeer ongebruikelijk is bij deze leeftijdsgroep) was ik weer opgewarmd, was 1 set kleren weer droog en kon ik de rest van het kamp prima doorkomen. Wel met grote dank aan de Explo’s want die hebben bedden gedeeld, slaapzakken geruild, slaapplekken gecreëerd en vooral overal de schouders onder gezet. Het bleek de start van een drukke, gezellige en actieve vakantie periode.

Tijdens de zomervakantie bleek maar weer eens wat voor fijn werk ik heb. Ik mag jongens en meiden ervaringen op laten doen. Vaak door veel plezier te maken en leuke activiteiten te ondernemen. Zo leerden de meiden samenwerken door taart te “bakken”, mooi te zijn door jezelf te blijven, je grenzen te verleggen door te sporten en nog tal van andere dingen. Hoe mooi dat ik daar mijn geld mee mag verdienen!

In de laatste week van de zomervakantie mag ik traditiegetrouw mijn steentje bijdragen aan het Zomerfeest op de Groenmarkt. Ik geniet daar van. Ik mag tijdens die week deel uitmaken van een groep mensen die zichzelf de Crew van het Zomerfeest mag noemen. Het zijn allemaal compleet verschillende mensen. Anders in opvattingen, werkwijze en persoonlijkheid maar altijd met hetzelfde doel, Gorinchem een mooi feestje bezorgen. Ik ben er trots op dat ik hier een onderdeel in mag zijn.

Zowel voor het zomerkamp van de scouting als het Zomerfeest zet ik mij geheel vrijwillig in. Dat betekent dat ik niet betaald wordt. Naar het zomerkamp (dat dit jaar in Duitsland plaatsvond) reed ik met mijn eigen auto en betaalde ik zelf de benzine. Ook neem ik in totaal 2 weken vrij (1 voor het zomerkamp en 1 voor het Zomerfeest). Als zelfstandige betekent dit 2 weken geen inkomsten. Voor velen is dat niet te begrijpen en voor mij is het juist heel gewoon. Ik wordt betaald met een goed gevoel, met waardering en met de wetenschap dat ik iets bijgedragen heb. Het zijn betaalmiddelen waar ik niet zonder kan. Sterker nog ik denk dat ik zonder een stuk ongelukkiger zou zijn.

Wat doe jij weleens belangeloos voor een ander? Een rondje wandelen met de eenzame buurvrouw. Het helpen voorbereiden van een jeugdactiviteit. Meedenken met een plan voor de wijk. De juf of meester helpen met het opruimen van het klaslokaal.

Iedereen kan iets doen. Het hoeft niet groot te zijn of lang te duren. Probeer het maar eens uit.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *